Соя майы

СОЯ МАЙЫ, соя бұршақтарын өңдеу нәтижесінде алынады – бұл энергиямен байтылған қосарланған жем дайындау үшін жоғары сұранысқа ие өнім.

Соя майы – дәрумендермен, фосфолипидтермен және басқа да пайдалы заттармен байытылған. Оның құрамында қанық емес май қышқылдары, әсіресе линол және линолен қышқылдары өте көп. Бұл қышқылдар жануарлар ағзасында синтезделмейді, дегенмен жасушалар мен кейбір гармондарды қалыптастыру үшін өте маңызды. Соя майының құрамында соя бұршағының жалпы санынан шамамен 60% табиғи антиоксиданттар бар. Осының нәтижесінде соя майы шошқа, мүйізді ірі қара, тауық, күркетауық, түйеқұс және басқа да жануарлар мен құстарды өсірумен кәсіби түрде айналысатындар үшін таптырмас жем болып табылады.

Соя майының сапасы

Тегіөсімдік майы
Түрісоя
Өндіру тәсіліэкстракция
Иісі мен дәмібөтен иісі, дәмі мен қышқылтымдығы жоқ, соя майына тән иісі мен дәмі болады
МөлдірлігіАздаған лайлы
Майлы емес қоспалардың үлестік салмағы, %, көп емес0,2
Ылғал мен ұшатын заттардың үлестік салмағы, %0,17
Қышқылдық саны, мг КОН/г0,42
Тотықтану саны, моль/кг 1/2 О1,0